Yatzy online - Spil yatzy gratis online

Her kan du spille yatzy online gratis. Du kan både spille mod en computer, eller mod en ven. Længere nede på siden kan du læse om yatzy regler. 

Yatzy regler

Yatzy er et spil som spilles af én eller flere personer. Spillets regler varierer en smule alt afhængig af hvor man har lært at spille
Yatzy. De forskellige regler for Yatzy ændrer dog ikke på, at der grundlæggende er en række hovedtræk som går igen for et rigtig spil Yatzy. Vores gratis online version af Yatzy tilbyder forskellige udgaver af det populære spil.

Spillet kan opdeles i 13 kombinationer, som yderligere kan opdeles to sektioner; hhv. En øvre sektion og en nedre sektion. Derudover er der ’chance´ samt Yatzy. Kombinationerne kan spilles vilkårligt – altså efter spilleres eget ønske – og derfor kan der ikke siges at være nogen tvungen rækkefølge. Det afhænger altså af spillets udvikling og den strategi de enkelte spillere vælger at følge.

Sådan spilles Yatzy Online

For at spille Yatzy skal man bruge fem terninger og noget papir at skrive på. Dette er sørget for I denne online version af yatzy, så eneste du mangler, er blot kendskab til de grundlæggende regler.

En runde spilles ved at de fem terninger kastes, og alt afhængig af terningekastets udfald kan man så danne specifikke terningekombinationer som angivet i de regler et spil Yatzy fordrer. Dette kommer vi ind på senere.

Hver spiller har 3 forsøg til at kaste terningerne og derved opnå en af de kombinationer som giver point tilsvarende kombinationens
sværhedsgrad. Der findes 15 forskellige kombinationer i vores online version af Yatzy, og ligeledes har hvert spil Yatzy 15 runder hvori hver spiller skiftevis har 3 terningekast. Altså: efter 15 runder med tre terningekast til hver spiller, vinder den som til slut har opnået flest point.

En runde Yatzy

Som sagt, starter en runde med at en spiller kaster de fem terninger, og her beholder man så de terninger man vil benytte til denne rundes kombination, og disse terninger tages fra. Dernæst kastes de resterende terninger på ny og ligeledes sorteres de brugbare terninger fra. Efter 3. kast skal man så gerne have ramt en kombination (disse kan ses nederst på siden).

Pointene for den pågældende runde gives efter hvor mange øjne terningerne viser, undtagen for lille straight, store straight, eller hvis
man er så heldig at lave yatzy (=fem ens terninger).

Hvis man ikke rammer en af kombinationerne, som der desuden bliver færre af i løbet af spillet, så sætter man et ’nul’ foran en af de
kombinationer, som man stadig mangler. Dermed bliver den kombinationsmulighed udelukket for resten af spillet for den pågældende spiller.

Chancen

 

Feltet “Chance” bruges når man ikke har samlet en brugbar kombination, og man tæller øjnene sammen for de terninger, man er endt
op med. Yatzy er den kombination, hvor man har fem ens, og dette er spillets bedste kombination.

Kombinationerne:

ENERE: Det gælder om at slå et så stort antal ettere som muligt. Hver ener giver et point.
TOERE-SEKSERE: Samme regel som for enerne. Hver ens terning giver point efter antal prikker.
BONUS: En spiller som får en totalsum på 63 point eller over på øverste sektion af yatzy-tavlen får en bonus på 50 point ekstra.
ET PAR: Det gælder om at slå et så højt par som muligt, antal prikker = point.
TO PAR: Slå to forskellige par begge så høje som muligt, antal prikker = point.
3 ENS: Slå tre ens terninger, så høje som muligt, prikker = point.
4 ENS: Slå fire ens terninger, så høje som muligt, prikker = point.
LILLE STRAIGHT: Slå fem terninger i rækkefølge fra 1 til 5, giver 15 point.
STOR STRAIGHT: Slå fem terninger i rækkefølge fra 2 til 6, giver 20 point.
FULDT HUS: Et par og tre ens, parret og de tre ens skal være forskellige, prikker = point.
CHANCEN: Hvis et terningekast ikke kan anvendes til nogle af de ledige kombinationer, kan summen af prikkerne påføres i feltet “Chancen”.

Ofte stillede spørgsmål

Skriv en kommentar